Antonio Alexandru Savolszki a lansat azi în Baia Mare Școala Yoohpey | video, foto

Antonio Alexandru Savolszki (18 ani), cel mai tânăr Cetățean de Onoare al orașului Baia Mare, a lansat azi, în amfiteatrul Colegiului Național ”Gheorghe Șincai”, Școala Yoohpey. O aplicație creată de el, din propriile experiențe, și concepută astfel încât, prin joacă, tinerii să învețe mai rapid și să își descopere talentele.

Yoohpey va ajunge, în baza unui parteneriat, în școlile din Maramureș

Proiectul Școala Yoohpey a fost demarat la început de septembrie în publicațiile online 24news.ro și eZiarultău.ro, acolo unde au apărut deja primele cinci cursuri. Întâlnirea de azi a marcat lansarea colaborării Asociației ”Rivulus Dominarum” Baia Mare cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș (ISJMM) și cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Maramureș (CJRAEMM). Un parteneriat în baza căruia Yoohpey va ajunge în școlile din județ în scopul creșterii interesului elevilor față de descoperirea propriilor talente în general și față de animația 3D în mod special.

”Cum poți să înveți mai simplu astfel încât să ai timp și pentru alte lucruri”

”Am descoperit un geniu printre voi. Vă spun asta pentru că acest copil, care este astăzi cu noi, a reușit în clasa a IX-a să-și ia Bacul, nu la noi, ci la o universitate de prestigiu din Anglia, cu cea mai mare notă posibilă. (…) Vă va prezenta o aplicație pe care a creat-o singur, în esență despre cum poți să înveți mai simplu astfel încât să ai timp și pentru alte lucruri. E o metodă alternativă de învățare, care este de fapt un joc” – a făcut introducerea în subiect Sorin Orzac – președinte al Asociației ”Rivulus Dominarum”.

”Eu am reușit lucruri care mi s-a spus că sunt imposibile”

”Școala de talente Yoohpey își propune să-i ajute pe toți tinerii să devină elevi mai eficienți care să își folosească potențialul în mod util. Credeți că e posibil acest lucru? În scurta mea experiență eu am reușit lucruri care mi s-a spus că sunt imposibile. Eu am reușit, dar nu singur. Ci cu ajutorul familiei și al profesorilor, cărora le mulțumesc și pe această cale”, și-a început Alex prezentarea în fața unui public format din dascăli, inspectori și elevi.

Alex a mărturisit că Școala Yoohpey este creată pornind de la ceea ce el a experimentat deja, iar acum dorește să își utilizeze cunoștințele pentru a-i ajuta și pe alții: ”Eu sunt convins că fiecare dintre voi, copiii, aveți un talent care așteaptă doar să fie descoperit, dezvoltat și folosit”.

O demonstrație live, în căutarea ritmului

Cursurile Yoohpey sunt gândite pentru a fi utilizate ca o punere în scenă la finalul orelor de matematică, română, fizică sau IT. Câte 10 minute lunea și vinerea. Pentru ca, în cursul săptămânii, copiii să exerseze acasă, jucându-se pe aplicația Yoohpey World. Și fiindcă tot e vorba de o punere în scenă, Alex a trecut la o demonstrație live și a invitat voluntari din public să joace rolurile Yoohpey. Edi, Cosmin, Daria și Ana și-au jucat partiturile cu aplomb, descoperind un aspect Yoohpey esențial: ritmul.

”Să atragem cât mai mulți elevi și profesori în această poveste”

Un ritm în care, așa cum spuneam, s-a prins și ISJMM. ”Am văzut un alt mod în care tinerii pot învăța și se pot autodescoperi. Poate aceasta este una dintre cele mai mari probleme ale generațiilor tinere: nu au sau poate nu acceptă multe contexte în care dorescă să se autodescopere. Probabil această aplicație în care Alexandru a înțeles să-și pună în valoare propria experiență îi va ajuta. Pentru că Alexandru face parte din generația lor și gândește ca și ei.

Deocamdată cursurile apar exclusiv pe cele două ziare online, urmează ca pașii viitori să fie stabiliți astfel încât să atragem cât mai mulți elevi și profesori în această poveste. Am dorit azi să profităm de faptul că Alexandru este momentan în țară și să organizăm o întâlnire directă între el și câțiva elevi alături de dascăli. Alexandru va pleca în Anglia și rămânem noi să promovăm povestea Yoohpey”, a declarat inspectorul școlar adjunct Dan-Andrei Filip.

La 15 ani (!) a luat examenul de bacalaureat la Cambridge cu calificativ A* în știință computerizată

Haideți în final să vă mai dăm niște amănunte despre creatorul Yoohpey. Ca să vie mai clar de ce ar trebui să fim atenți la propunerea făcută de Alex. ”La 4 ani am știut să scriu și să citesc, făcându-mi propriile povești, jocuri și jucării cu personaje create de mine, fiind eu însumi unul din ele. La 5 ani am devenit cel mai mic epigramist al planetei, scriind zeci de epigrame publicate în diferite publicații”, așa începe povestea lui Alex.

A organizat activități creative pentru copii, a creat un muzeu mobil și a lansat online un hub mondial cu activități pentru familii cu copii. La 15 ani (!) a luat examenul de bacalaureat la Cambridge cu calificativ A* în știință computerizată. ”Cu trei ani mai repede decât vârsta standard și după doar două luni de pregătire în regim personal”, menționează Alex.

Doar frânturi dintr-o autobiografie deja impresionantă, pentru că amănuntele vă vor fi dezvăluite rând pe rând în cursurile de la Școala Yoohpey care apar, așa cum v-am zis, în paginile publicațiilor online 24news.ro și eZiarultău.ro. Aplicația Yoohpey World o găsiți în Google Magazin Play. Și este disponibilă de asemenea pe yoohpey.co.uk.

O concluzie? A rostit-o Alex, citând din George Bernard Shaw: ”Nu ne oprim din joacă atunci când îmbătrânim, ci îmbătrânim când încetăm să ne mai jucăm”. Așa că haideți să ne jucăm! Sau, cum ar spune Nepoata din aplicația lui Alex: Yoohpey! Jucatul și jucatul!

 

Ramona-Ioana Pop
Foto (c) eZiarultău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.