Festivalul concurs de folclor „Cânt și joc la Breaza”, ajuns la a XI-a ediție, s-a desfășurat cu aproximativ 500 de participanți din Bulgaria, Turcia, Macedonia, Ucraina, Republica Moldova și România.

Concursul s-a desfășurat pe mai multe secțiuni (dansuri tradiționale românești, soliști vocali, soliști instrumentiști, grupuri vocale, obiceiuri și fanfare) și două categorii de vârstă (12-15 ani, 15-19 ani).

Județul Maramureș a fost reprezentat de Ansamblul Folcloric „Nicoară Timiș” din Dragomirești, instructor Duli Babici Tudor, și Ion Font – director al Casei de Cultură „Victoria Darvai” Dragomirești. Ansamblul a participat la trei secțiuni de concurs. A obținut premiul I la dansuri tradiționale românești; premiul I la soliști vocali, prin Amalia Șimon; premiul I prin Bogdan Luca Dunca (vioară) și premiul III prin Daniel Mariș (saxofon) la soliști instrumentiști.

Maramureșenii au fost însoțiți la Breaza de Grigore Simionca, maestru coregraf din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș. „Organizatorii, prin prezența directorului de festival, prof. Maricica Gâța, au ținut în mod special să felicite grupul din Maramureș pentru prezență, apreciind originalitatea și frumusețea costumelor, ale cântecelor și jocurilor tradiționale specifice zonei, dar și pentru prestația de înaltă ținută artistică autentică”, a menționat Grigore Simionca.

Festivalul a fost organizat de Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Breaza. În parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Breaza, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Centrul Județean de Cultură Prahova şi Centrul Cultural „Ion Manolescu” Breaza.

Sursă informații și foto: Centrul Culturii Tradiţionale Maramureş (credit foto: Ioana Font)

CITEȘTE ȘI:
Concluzia din Autorulota ZU: ”Maramureșul e atât de frumos că nu ne lasă să plecăm!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.