Compania de Teatru Animo Puppets Studio din Baia Mare va participa la cea de a 14-a ediţie a Festivalului ”Izmir International Puppet Days”, ce se desfăşoară în perioada 5 – 22 martie.

Compania de Teatru Animo Puppets Studio din Baia Mare va prezenta piesa ”Fabula Crasa”, ce poartă semnătura regizorilor Carmen Elena Bulancea, Ruxandra Georgeta Lăzărescu şi Iulian Cristian Bulancea. Piesa va avea patru reprezentaţii în 21 şi 22 martie.

”Fabula Crasa” este o poveste scurtă care conţine, în final, o mică lecţie pentru public. Piesa de teatru ilustrează cu ajutorul rimei, a marionetelor şi a umorului de calitate adaptări scenice a trei fabule binecunoscute: ”Broasca şi vaca”, ”Greierele şi furnica”, ”Dreptatea leului”.

Animo Puppets Studio este o companie independentă de teatru, înfiinţiată în 2006 din dorinţa tinerilor actori ai Teatrului de Păpuşi Baia Mare, Iulian Bulancea şi Carmen Ciobanu, de a-şi crea şi interpreta propriile spectacole. Actorii au susţinut cursuri de teatru de păpuşi și spectacole derulate sub motto-ul ”Teatru… de plăcere”. Finanţat din resurse proprii, Animo Puppets Studio s-a impus în peisajul teatral românesc cu spectacole selecţionate în festivaluri naţionale şi internaţionale.

România este reprezentată la festivalul din Izmir și de Teatrul de Artă Bucureşti, cu spectacolul non-verbal „Iepurele alb”, în regia Anei Crăciun Lambru.

”Izmir International Puppet Days” este socotit a fi al doilea ca importanţă la nivel european, după Festivalul Internaţional de Teatru din Sarnafil (Franţa). La ediția din acest an, festivalul are în ”repertoriu” 50 de trupe de teatru de păpuși invitate, provenind din 23 de țări. În program figurează 52 de spectacole cu peste 220 de reprezentații în 37 de locuri diferite din Izmir. Mai multe date despre festival sunt disponibile aici.

Sursă informații: Institutul Cultural Român
Sursă foto aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.