La 29 ianuarie 1934, în timpul celei mai grave crize economice din istoria lumii industrializate, în reputatul ziar Los Angeles Times apărea pe prima pagină un articol incitant care avea să alimenteze imaginația cititorilor, generând peste ani o nouă teorie a conspirației: ”Aglomeratul Los Angeles (…) se află deasupra unui oraș pierdut de catacombe pline cu comori incalculabile și înregistrări nepieritoare ale unei rase de oameni mai avansată intelectual și științific decât chiar și cel mai înalt tip de popoare din zilele noastre (…), adânc în pământ, sub Fort Moore Hill (…), Poporul șopârlă (…)” .

Orașul de sub oraș

Autorul articolului, Jean Bosquet, preluase încrezător informația de la un inginer minier geofizician, G. Warren Shufelt, care susținea că – în urma unor foraje de mare adâncime – a descoperit o încrengătură masivă de labirinturi și, în opinia sa, se părea că formau un vast oraș subteran construit în urmă cu 5000 de ani de o rasă necunoscută, foarte avansată, numită Oamenii șopârlă. Articolul mai preciza că rasa antică stocase în aceste galerii cantități impresionante de comori și informații importante scrise pe tăblițe de aur. Șocul resimțit de cititori a fost pe măsura așteptărilor redactorului, mai ales că în istoria umanității au existat nenumărate descrieri ale unor umanoizi reptilieni.

De la Cecrops I, la… domnișoara Edith

De exemplu, primul rege mitic al Atenei, Cecrops I, a fost imortalizat pe jumătate om, pe jumătate șarpe. În Egiptul antic zeul Sobek era reprezentat cu cap de crocodil. În Orientul îndepărtat abundă legendele despre dragoni, iar în cultura aztecă divinitatea supremă Quetzalcoatl era un șarpe înaripat acoperit cu pene. În mod curios, în cercul americanilor nativi din imediata apropiere a orașului Los Angeles circula o legendă despre oamenii șopârlă și se știe sigur că unul dintre ei, numit Hopi, i-a povestit-o inginerului geofizician. Prin urmare, viziunea colectivă americană era cumva pregătită iar certitudinea afișată în paginile ziarului era doar o confirmare binevenită.

Ca și cum nu era îndeajuns, în luna septembrie ziarul ”Journal of the American Society for Psychical Research” a mai pus lemne pe foc publicând scrisoarea unei clarvăzătoare, domnișoara Edith, care susținea că în prezența unui grup de prieteni avusese o viziune despre o civilizație străveche ce trăia în acel moment în orașe subterane construite în tuneluri gigantice. Astfel, pentru multă lume, existența reptilienilor devenise o convingere și era evident că guvernul mușamaliza adevărul pentru a recupera pe furiș comorile și informațiile neprețuite.

Un fost fotbalist și Frăția Babiloniană

Totuși, în următorii ani mirajul oamenilor șopârlă s-a atenuat și totul a devenit o legendă urbană până când, în 1999, un fost fotbalist și prezentator sportiv avea să corupă definitiv imaginația a mii și mii de oameni. Este vorba de englezul David Vaughan Icke, un cunoscut teoretician al conspirației, autor a peste 20 de cărți care tratează viziunea sa proprie asupra lumii și Universului, totul condimentat cu o denunțare pasională a nenumărate tendințe totalitare din lumea contemporană. Atenție! Vorbim despre un om care într-o emisiune în direct de la BBC s-a autointitulat ”Fiu al Dumnezeirii” și care pretinde că a fost plasat pe Pământ cu un scop bine definit. Desigur, a mai afirmat că voci sacre îi aduc la cunoștință toate evenimentele care sunt ascunse omului simplu de către guvernele mondiale corupte.

Legat de oamenii șopârlă, se pare că domnul Icke s-a inspirat din lucrările unui vindecător zulu (sangoma) din Africa de Sud, un cunoscut autor de cărți care vorbește despre întâlniri cu extratereștri și descrie o rasă de reptilieni care controlează lumea de mii de ani. Fostul fotbalist a creat în timp o teorie a conspirației bazată strict pe rasa de reptilieni pe care i-a numit Frăția Babiloniană, un grup secret care controlează întreaga umanitate.

Reptilienii dintre noi

Tot el ne asigură că aceștia au capacitatea de a se transforma în oameni obișnuiți și, astfel, umanoizii reptilieni au reușit să ocupe cele mai importante funcții jur-împrejurul planetei. Pentru a duce ridicolul la extreme a numit chiar câteva figuri proeminente care în opinia sa aparțin rasei antice: președintele american George W. Bush, cântărețul country Kris Kristofferson, familia regală britanică, magnatul Rotschild etc. Astfel, populația credulă nu mai caută argumente legate de existența reptilienilor, ci scotocește după noi personalități care ar putea fi șopârle deghizate în oameni. Iată cum se manifestă o manipulare inteligentă.

Acest om a mai propus că Luna este artificială, că este ”probabil un planetoid scobit” utilizat de Frăția Babiloniană a reptilienilor ”pentru a transmite un simț artificial al sinelui și al lumii”. Întrebarea este: cui sunt împărtășite aceste informații?

De-a lungul timpului, cunoscutul teoretician al conspirației a vorbit despre multe alte lucruri, biografia sa reprezentând o lectură incredibilă. Chiar dacă suntem în domeniul ridicolului trebuie să vă mai spun că domnul David Icke a strâns un număr impresionant de adepți, răsfirați pe fiecare meridian al planetei. El însuși se comportă ca un star de cinema și este constant plecat în turnee unde fanii îl susțin cu mândrie și deplină încredere.

În încheiere pot doar să vă amintesc unul din site-urile sportive românești care, la 24 februarie 2016, a publicat o știre senzațională scrisă de Stelică Cănar: ”Combatantul ezoteric prof. Lorin Ioan Fortuna l-a demascat pe Sandu sau, mai bine zis, pe mutantul civilizațional de tip reptilian care timp de 63 de ani a purtat forma umană și numele de Mircea Sandu”. (Este vorba de fostul președinte al Federației Române de Fotbal.) Iată o mare descoperire care eclipsează alte realizări românești cum ar fi insulina, vaccinul antiholeric, crema Gerovital, stiloul cu peniță, motorul cu reacție etc.

Vasile Petrovan
Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Angoase științifice | Marea Piramidă din Giza

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.