Casa de producţie a TVR pregăteşte un documentar inedit, un film în care viaţa de zi cu zi din perioada comunistă este prezentată aşa cum a fost ea, cu ajutorul scrisorilor din acele vremuri. Echipa TVR invită publicul larg să se alăture proiectului. Doritorii sunt îndemnați să contribuie cu scrisori şi imagini din arhiva personală dinainte de ’89. Documentele pot fi transmise până pe 19 iunie, la Televiziunea Română.

Realizatorii vor să aducă în prim-plan un crâmpei din viaţa familiilor din România dinainte de 1989, a oamenilor de la oraşe şi sate. Vor arăta felul în care se trăia atunci, ce probleme cotidiene aveau oamenii, cum îşi petreceau timpul liber, vacanţele, care le erau frământările, bucuriile şi necazurile, aşa cum se văd ele în corespondenţa cu cei dragi.

Telespectatorii din ţară şi străinătate, români sau străini, pot transmite copii ale scrisorilor primite/scrise din perioada 1980 – 1989, fotografii de familie, din timpul liber, din vacanţe, de la petreceri sau imagini home video, pe orice suport.

Proiectul „Dragii noştri, aflaţi despre noi…” îşi propune să fie o capsulă a timpului deschisă celor de azi care ştiu puţine despre viaţa românilor obişnuiţi din perioada comunistă – arată reprezentanții televiziunii naționale în prezentarea proiectului.

Filmul va folosi şi imagini din arhiva TVR şi din alte surse disponibile. Toţi cei care doresc să fie parte a acestui proiect pot trimite materialele solicitate până pe 19 iunie, în format electronic, la adresa casadeproductie@tvr.ro sau prin poştă, la adresa Calea Dorobanţilor 191, sector 1, Bucureşti pentru Casa de Producție TVR (proiectul „Dragii noştri, aflaţi despre noi…”).

  • Echipa TVR garantează confidenţialitate şi protecţia identităţii, în funcţie de cererea fiecărui participant la proiect. Scrisorile/ fotografiile/ home video trebuie trimise în copie (la rezoluție cât mai bună), nu în format original. TVR nu returnează aceste copii – specifică reprezentanții televiziunii publice.

Sursă informații și foto: tvr.ro

CITEȘTE ȘI: Un elev de la Colegiul ”Vasile Lucaciu” va reprezenta România la Balcaniada de matematică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.