Nimic nu se poate compara cu anii copilăriei! Inocența și bucuria stârnită de lucruri mici care ne păreau atât de mari cu greu pot fi descrise peste ani de adultul din noi. Cu toate acestea, frânturi de amintiri din primii ani de viață ne revin în minte din când în când și ne induc o melancolie și o stare de bine atât de necesare în tumultul cotidian.

Sărbătoarea Crăciunului este cu siguranță momentul bucuriei supreme pentru cei mai mulți dintre noi. Așa a fost și așa va rămâne întotdeauna. Chiar dacă Moș Crăciun în anii copilăriei noastre era Moș Gerilă, îl așteptam cu aceeași emoție și nerăbdare ca și copiii noștri azi. În jurul bradului împodobit cu globuri colorate și bomboane în ambalaj de hârtie cu franjuri, așteptam în fiecare Ajun venirea Moșului.

De cum se însera deveneam tot mai agitați și mai nerăbdători. Prin gaura cheii de la camera unde era împodobit bradul trăgeam cu ochiul de fiecare dată când ochii vigilenți ai părinților ne scăpau din vedere. Cu spăranța că Moșul a ajuns și la noi. Când într-un final ambalaje colorate se iveau sub brad, răbdarea noastră ajungea la final. Un scurt moment de colinde în fața ușii încă închise preceda momentul bucuriei supreme.

Fie că sub brad ne aștepta o jucărie mult dorită, fie că banane sau portocale (pe care numai părinții noștri știu cum și de unde reușeau să le procure în anii comunismului) ne ademeneau cu mirosul lor inconfundabil, bucuria noastră era uriașă. A trecut Moșul și pe la noi!

Florentin Tuș
președinte Camera de Comerț și Industrie Maramureș

Foto Florentin Tuș: arhiva personală Florentin Tuș. Foto deschidere: Pixabay.

Post Scriptum. Am invitat prieteni ai eZiarultău.ro să depene pentru noi amintiri de Crăciun. Unii au acceptat cu bucurie. Alții cu oarecare circumspecție. Le mulțumim tuturor. În zilele de sărbătoare vin poveștile lor. Sărbători cu bucurie!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.