Ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa David Saranga, s-a aflat în vizită în Maramureș pentru inițierea unor discuții cu administrația județeană în vederea identificării unor oportunități de colaborare în viitor.

”Discuțiile au avut loc pe Valea Vaserului, un loc unic prin frumusețea sa, ce poate deveni un punct de atracție pentru turiștii israelieni. Cooperarea în domeniul turismului, al sănătății și tehnologiei între Israel și administrația județeană maramureșeană au fost printre temele principale ale discuției dintre președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și ambasadorul David Saranga”, informează reprezentații administrației județene.

S-a discutat despre deschiderea spre investitorii israelieni, încurajându-i să vină în Maramureș și să descopere oportunitățile pe care le are județul în zona infrastructurii turistice și a serviciilor complementare. ”Excelența Sa, Ambasadorul David Saranga, și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini eforturile administrației județene de a face cunoscute în Israel oportunitățile pe care le au turiștii care vizitează Maramureșul”, precizează aceeași sursă.

În acest context, președintele Consiliului Județean, a vorbit și despre posibilitatea deschiderii în viitor a unei linii aeriene directe între Israel și Maramureș, în condițiile în care va fi realizat un terminal nou pentru Aeroportul Internațional Maramureș, un proiect în valoare de circa 40 de milioane de euro.

Istoria comunităților evreiești din Maramureș, în special a celor din zonele Sighetu Marmației și Vișeu de Sus, a reprezentat de asemenea un subiect important, în acest context fiind vizitată și Casa Memorială Elefant din Vișeu de Sus.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.