Festivalul internațional de folclor pentru copii și tineret „Am fost ș-om fi” are loc în perioada 31 mai – 5 iunie. Organizat de Clubul Copiilor Sighetu Marmației, evenimentul ajunge în acest an la ediția 25.

Activitățile încep în 31 mai cu atelierele de creație organizate în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 (ora 10.00) și Școala Gimnazială nr. 2 din Sighetu Marmației (ora 12.00).

Festivalul continuă în 2 iunie când, de la ora 12.00, la Centrul Cultural – Pastoral „Sf. Iosif Mărturisitorul” va avea loc vernisajul Concursului Internaţional de Arte Plastice „Datini şi obiceiuri – forme şi culori”.

Sâmbătă, 3 iunie, de la ora 12.00, copiii și tinerii din ansamblurile, formațiile și soliștii care vor veni la Sighetu Marmației pentru concursul de folclor vor parcurge centrul municipiului într-o paradă a costumului popular. Pornind de pe Aleea Pietonală până în parcul Grădina Morii, acolo unde va fi amenajată scena concursului. Concursul de folclor se va derula începând cu ora 13.00. Președintele juriului este Cornelia Rednic.

Tot acolo duminică, de la 13.00, vor avea loc spectacolul de gală și premierea participanților la concursul de folclor.

Festival organizat în colaborare cu Consiliul Județean Maramureș, Consiliul Local și Primăria Municipiului Sighetu Marmației, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Ministerul Educației și Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.

Mai multe informații, aici.

Sursă informații: Clubul Copiilor Sighetu Marmației. Sursă foto: CETM – Center of Ecology and Tourism Maramures

CITEȘTE ȘI:
”Am fost ș-om fi”, un eveniment plin de culoare | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.