Sâmbătă, 24 februarie, Alexandru Andrieș concertează în Baia Mare. ”Cântă cu succes blues, jazz şi folk, fiind de asemenea arhitect, poet şi artist plastic. Până acum, în cei peste 50 de ani de carieră muzicală, a lansat peste 80 de albume şi a susţinut peste 3000 de concerte” – așa este prezentat Alexandru Andrieș în invitația la eveniment.

Membru în Uniunea Arhitecţilor din România (din 1980), Uniunea Scriitorilor din România (din 1994), Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România (din 1994), Asociaţia Ziariştilor din România, potrivit alexandries.free.fr. A fost conferenţiar doctor la Institutul de Arhitectură ”Ion Mincu”, pe care l-a absolvit în 1980. Debutează solistic în 1974, la Club A. Prima oară pe scenă, în 1979 la Festivalul de jazz & rock din Braşovul natal, cu trupa Basorelief.

Primul şi probabil cel mai cunoscut şi apreciat album Andrieş este ”Interioare”, lansat în 1984. O ”bijuterie” de LP care conține un cântec mai frumos decât altul, versuri numai bune de ținut minte și de fredonat peste ani. Și să tot fie vreo vreo patru decenii de când le fredonăm… Dar cine contabilizează pentru că, nu-i așa?!, vorba cântecului: „Anii trec mai uşor decît ne închipuim,/ Îi căutăm în sertar şi brusc nu-i mai găsim./ Nimeni nu ştie precis unde se duc anii ăştia aşa,/ Eu cred că probabil se adună/ Și stau împreună / Undeva”.

Alexandru Andrieș va cânta în Baia Mare alături de alți muzicieni de mare clasă. Concertul, organizat de Asociația ONE SOUND, va avea loc începând cu ora 19.00, în Sala ATP Tech Center.

Sursă informații: Asociația ONE SOUND. Sursă foto: Facebook / Alexandru Andries

CITEȘTE ȘI:
Teo Milea: ”Muzica mea vă îmbrățișează sufletul de la prima până la ultima notă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.