În 14 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Municipal Baia Mare, asociația Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș” organizează a XI-a ediție a concertului ”Ajută pentru a fi ajutat”. Campania anului 2024 vizează achiziționarea unui electrocauter cu plasmă argon pentru Laboratorul de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică.

Albumul ”România.100 de minute”, revenirea celebrei case de discuri Electrecord pe piața muzicală

Grupul ”Trei parale” este protagonistul concertului ”Ajută pentru a fi ajutat”. ”Este o ocazie pentru noi să prezentăm noul nostru album «România.100 de minute»”, spun reprezentanții grupului bucureștean. Albumul reprezintă reîntoarcerea pe piața muzicală a celebrei case de discuri Electrecord.

”După 27 de ani, un disc de vinil va purta din nou semnătura celei mai vechi case de discuri din România. Grupul «Trei parale» lansează la Electrecord un dublu LP numit «România. 100 de minute». Cele două discuri conțin 38 de piese din repertoriul folcloric local, majoritatea provenind din culegeri realizate în prima parte a secolului al XX-lea. Multe dintre ele se regăsesc în colecțiile editate de eminentul etnomuzicolog și cercetător, Constantin Brăiloiu. Câteva, culese după cel de-Al Doilea Război Mondial, au apărut pe diverse discuri lansate în trecut de Electrecord”, se arată în prezentarea albumului.

”O călătorie în sonoritățile României de acum 100 de ani”

Florin Iordan, etnomuzicolog în cadrul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti, este membru fondator al formației din care mai fac parte Danil Pop, Mihai Balabaș și Beatrice Iordan.

El este cel care, citat de Electrecord, spune povestea albumului: ”Am început să lucrăm la discul de față în anul 2018, atunci când România aniversa 100 de ani de la Marea Unire. Am încercat atunci să realizăm, în 100 de minute, o călătorie în sonoritățile României de acum 100 de ani. (…) Așadar, dorința noastră a fost aceea de a avea un program foarte divers, care să includă toate regiunile țării, o varietate cât mai mare de instrumente, atât din cele ale țăranilor, cât și din cele ale lăutarilor, diverse formate muzicale precum doine, cântece, melodii de joc, momente ritualice”.

Invitațiile de participare la acest concert le puteți achiziționa de la sediul asociației din Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, precum și de la Il Padrino (str. Școlii), The Oak (Centrul Vechi) și Teatrul Municipal Baia Mare.

Sursă foto: Electrecord

CITEȘTE ȘI:
Grupul Trei Parale, concert caritabil în Baia Mare | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.