”Vă invităm cu mic, cu mare să dăm viață grădinilor din jurul minunatelor căsuțe din Muzeul Satului”, așa sună invitația primită pentru 12 aprilie, ora 17.00. Și nouă ni se pare că sună tare fain…

Banca pentru Alimente Maramureș și Muzeul Satului Baia Mare sunt în căutare de… grădinari: ”Căutăm persoane dornice să fie în contact cu natura, să se implice în activitatea de grădinărit și în atelierele pe aceeași temă care vor urma”.

Pe lângă partea de grădinărit, vor fi organizate evenimente educaționale privind reducerea risipei alimentare. ”Un prim eveniment din această serie va fi legat de cum putem să facem compost în gospodăriile noastre. Avem nevoie de «aurul negru» pentru a ajuta plantele din grădină să crească sănătos și în armonie cu natura”, anunță organizatorii.

Pentru a adopta o grădină în satul din inima orașului nu trebuie decât să îți exprimi intenția de a participa, printr-un mesaj în care să menționezi disponibilitatea ta (zilele și intervalul orar în care te poți dedica grădinăritului), precum și dacă vei veni însoțit. În funcție de numărul de participanți, organizatorii vor reveni cu detalii.

Uneltele vor fi puse la dispoziție de cei de la Muzeul Satului, dar dacă ai și tu, sunt binevenite.

Pagina evenimentului este disponibilă aici.

Sursă informații și foto: Banca pentru Alimente Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.