Sub sloganul ”STOP! Azi mașina stă pe loc!”, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat azi campania ”Vinerea Verde”, gândită în scopul de a reduce poluarea din marile orașe și nu numai.

”Ne confruntăm cu o mobilitate poluantă şi aglomerată, motiv pentru care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor doreşte să instaureze în România «Vinerea Verde», ca o iniţiativă voluntară prin care invităm toţi cetăţenii să renunţe în ziua de vineri la deplasarea clasică cu maşină personală şi să aleagă mijloace mai puţin poluante poate chiar cu amprentă zero de carbon, mijloace de transport nepoluante însemnând trotinetă, mersul pe jos sau cele care sunt la îndemâna tuturor, mijloacele de transport în comun. «Vinerea Verde» este o invitaţie la un alt fel de comportament, o inițiativă care încearcă să schimbe mentalități”, a declarat Barna Tánczos – ministrul Mediului.

Această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon. De asemenea, angajații din meciul privat sunt invitați să adere la ”Vinerea Verde”. Și asta începând chiar din 12 martie!

Vor exista și măsuri care să stimuleze opțiunea pentru ”Vinerea Verde”, după cum menționează ministrul Mediului: ”Cei care vin cu alte mijloace de transport decât maşina proprie să aibă avantaje şi să poată beneficia de parcare sau acces la instituţia publică. Vom lucra împreună cu companiile private, cu ONG-urile, astfel încât mesajul să ajungă la fiecare cetăţean şi să fie multiplicat nu doar prin instituţiile publice, ci şi prin companiile private. Vrem să instaurăm, de asemenea, o nouă cultură, o nouă gândire spre o mobilitate zero, cu zero emisii sau cu emisii cât mai mici”.

”Vinerea Verde” își propune ca cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu cu un mijloc alternativ de transport, mai puțin poluant și mai prietenos cu mediul înconjurător.

Sursă informații și foto: Facebook / Ministerul Mediului – România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.