Patrula de Reciclare a lansat Ghidul Bunelor Eco-Maniere. Un e-book gratuit despre obiceiuri responsabile pe 10 teme de mediu, cu exemple concrete de la echipele de copii și profesorii din program.

Un ”manual” de educație de mediu

O echipă editorială de 10 autori a lucrat timp de 10 luni. Au rezultat 10 povești de succes, din sutele de exemple de bune practici implementate de patrulele din toată țara. ”Ghidul abordează 10 teme legate de protejarea mediului parcurse de-a lungul celor 10 ani de educație de mediu. Pe scurt, vorbim despre: reducerea cantității de gunoi, prin colectarea selectivă a diferitelor categorii de deșeuri (ambalaje, aparate electrice, alte tipuri), refolosire creativă sau donații caritabile; economia de apă și energie; evitarea risipei de mâncare; lupta contra poluării datorate plasticului; regenerarea ecosistemelor prin plantări și împăduriri; ecologizarea locurilor naturale afectate de deșeuri”, spun cei de la Patrula de Reciclare.

În acest ”manual” de educație de mediu, zeci de echipe din grădinițe, școli și licee din toată țara povestesc despre schimbările pe care le-au produs. În propriile școli, familii și comunități, în cadrul programului.

O colecție de soluții și acțiuni care funcționează, adaptate la situații reale

Ghidul Bunelor Eco-Maniere are o abordare inovatoare. Nu spune doar ce ar trebui să facem, ci mai ales ce au făcut, concret, copiii și profesorii voluntari. Astfel, pe lângă informații și sfaturi practice, acest ghid este o colecție de soluții și acțiuni care funcționează. Adaptate la situații reale de viață și la contexte locale diferite.

”Ghidul Bunelor Eco-Maniere reprezintă încununarea a 10 ani de educație de mediu în România, dar și începutul unei noi conversații naționale despre valorile și principiile pe care ne bazăm în viața de zi cu zi. Știm că sunt mulți cei care practică «bune eco-maniere» și îi invităm să ne ajute să completăm acest nou cod de conduită, cu propriile lor exemple”, invită Andreea Idriceanu Calev – coordonator proiect.

Orice cititor interesat de moduri simple prin care să trăiască în armonie cu natura va găsi, în acest ghid, un suport util și inspirator.

Ghidul Bunelor Eco-Maniere poate fi descărcat aici.

Informații și foto: Patrula de Reciclare, Ghidul bunelor Eco-Maniere, 2021, Editura Club România

CITEȘTE ȘI:
Înscrieri la concursul național Eco Provocarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.