Stagiunea 2020/2021 abia s-a încheiat, iar pregătirile pentru următoarea deja au început, anunță reprezentanții Teatrului Municipal Baia Mare.

Peste stagiunea 2020/2021 a Teatrului Municipal Baia Mare, una mai… altfel, a căzut cortina. ”Am avut opt spectacole în premieră, trei la secția Revistă și cinci la secția Dramă”, fac socoteala cei de la Municipalul băimărean.

Burqa și basma

O stagiune în care s-au numărat nu doar premierele, ci și participările la festivaluri, dat fiind că spectacolul ”Burqa și basma” a fost invitat la trei festivaluri online (”Les Rencontres Choregraphiques de Casablanca”, ”Festival International d’Art Video de Casablanca”, Festivalul Internațional de Teatru de Studio ”DaFeSt” Pitești) și a fost prezent la Festivalul Internațional de Teatru Turda.

Nevrozele sexuale ale părinților noștri

Stagiunea 2020/2021 a adus Teatrului Municipal Baia Mare și un prilej de mare mândrie: Tudor Dreve a fost nominalizat pentru regia spectacolului ”Nevrozele sexuale ale părinților noștri” de Lukas Bärfuss la secțiunea Debut în cadrul Galei Premiilor UNITER, care va avea loc în 19 iulie.

”Ce ne-a lipsit? Ne-au lipsit întâlnirile organizate în parteneriat cu grădinițe și școli, pentru că cei mici se bucură tare mult când vin la Teatrul de Păpuși însoțiți de colegii lor de clasă, dar ne-am bucurat că au fost prezenți la final de săptămână, în număr mare, împreună cu părinții sau bunicii lor”, mărturisesc cei de la Teatrul Municipal Baia Mare.

”Dar marea bucurie a fost faptul că, la finalul lunii iunie, am putut organiza cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului ATELIER. În nouă zile de festival, publicul băimărean, și nu numai, a putut să revadă spectacolele care au avut premiera în această stagiune la teatrul nostru, precum și spectacole invitate din țară și din străinătate”, admit reprezentanții teatrului.

Întorcând privirea dinspre trecut spre viitor, viitoarea stagiunea a intrat deja în lucru. La sfârșitul lunii august va fi reluat spectacolul ”Arta adulterului”, de Pierre Chesnot, regia Daniel Vulcu. Va fi finalizat spectacolul ”Cafeneaua”, de Carlo Goldoni, o coproducție a secției Dramă și Revistă. Și se conturează niscaiva surprize și pentru cei mici!

Sursă informații și foto spectacole/premii festival: Teatrul Municipal Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.