Corina lucrează în cabinetul de Psihologie al Jandarmeriei Maramureș. Dintre femeile-jandarm ale județului, ea are cea mai îndelungată experiență profesională. A fost încadrată pe postul de ofițer psiholog în 2005. ”Pentru mine psihologia este mai mult decât o profesie, este o misiune. Este ceea ce mă reprezintă și mă împlinește”, mărturisește Corina.

Preocupată în permanență de dezvoltarea personală și profesională, Corina a învățat să adapteze constant tehnicile de cunoaștere și evaluare la specificul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș. Consideră că resortul mental și emoțional de care avem nevoie pentru a fi în echilibru se găsește în fiecare dintre noi: ”Este în regulă să spui da sau să spui nu. Să te poticnești, să cazi, să te ridici sau să mergi mai departe, până la urmă suntem oameni și nimic din ceea ce este omenesc nu ar trebui să ne fie străin”.

Întâlnirea cu viața militară nu a fost una întâmplătoare. Inspirată din prețuirea profundă pe care tatăl o avea pentru activitatea militară, Corina a înțeles că locul ei trebuie să fie între militari. Așa că a ales să îmbine armonios rigoarea militară cu sensibilitatea profesiei de psiholog: ”Liniștea și siguranța sunt nevoile de bază ale omenirii. Și sunt asigurate de către jandarmi. Sunt elementarele trebuințe pe care se clădesc mai apoi destine”.

Sursă: Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș

CITEȘTE ȘI:
8 Martie | Diana, mezina la Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.