Originară din Sighetu Marmației, Anca Cristina Suciu este studentă în ultimul an la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București. ”Visam să urmez o carieră în poliție încă de mică, fiind inspirată într-o anumită măsură și de faptul că ambii părinți lucrează în domeniu”, mărturisește Anca. ”Un polițist trebuie să dea dovadă de corectitudine, dreptate, disciplină, iar eu știu că ceea ce mă definește ca persoană se aliniază cu acest statut”, consideră sigheteanca.

Își desfășoară în prezent practica la Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș. ”Am ales specializarea Ordine Publică, deoarece consider că este baza acestei meserii. Acolo te confrunți cu diverse situații, câștigi practic experiență. Este o muncă antrenantă, având contact cu diferite tipuri de persoane. Anul acesta, pe perioada practicii am fost repartizată la compartimentul Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, unde am învățat înainte de toate ce înseamnă să fii un polițist dedicat muncii pe care o prestezi, să îți dai silința ca totul să iasă cât mai bine, să informezi și să ajuți persoanele care îți trec pragul”, spune Anca.

Este pasionată de desen, lectură și sport. Anca explică: ”Să nu uităm că și latura artistică trebuie dezvoltată, aceasta ne ajută să vedem lumea în culori vii și să ne bucurăm de tot ce este în jurul nostru”.

Sursă: Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș

CITEȘTE ȘI:
8 Martie | Maria și Anca, protectoarele animalelor din Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.