Contururile a șapte picturi din colecția Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» au fost transformate într-o ”Carte de colorat”.

O carte pentru copii. În principiu!

Să începem cu denumirea! E simplă. ”Carte de colorat”. ”Să lăsăm lucrările să vorbească!”, sunt de părere cei de la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Cartea, ați ghicit, se adresează copiilor. În principiu! Poate fi la fel de relaxantă și pentru adulții cu spirit ludic. Sau care aleg să petreacă mai mult timp cu cei mici, colorând împreună.

Desenele, realizate de dr. Dorel Topan

Să ”răsfoim” puțin cartea? Cu bucurie! Oferă copiilor posibilitatea să coloreze contururile a șapte picturi din colecția Muzeului Județean de Artă. Pentru inspirație aceștia au la dispoziție reproducerile fotografice ale lucrărilor: Petre Abrudan, ”Natura statică”; Rezső Bálint, ”Interior”; Lazăr Zin, ”Femeie cu cocoș”; Tasso Marchini, ”Dublu portret”; József Balla, ”Culegătoarea de ciuperci”; Alexandru Mohi, ”Odihnă la amiază” și András Mikola, ”Peisaj băimărean”. Gradul de complexitate al desenului variază, astfel încât cartea să fie atractivă spre pasionații și talentații de orice vârstă.

Desenele sunt realizate de dr. Dorel Topan , șef Laborator Cercetare și Resurse documentare în cadrul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Deși sunt primele desene-contur publicate sub forma unei cărți de colorat, artistul a mai realizat astfel de schițe pe care le-am utilizat în cadrul activităților organizate în colaborare cu Iulia Iordan (Asociația Da’DeCe, București) în elaborarea Trusei de privit în muzeu (kitul educativ multi-senzorial disponibil pentru vizitele copiilor de 4-6 ani însoțiți de părinți sau bunici).

Pentru extinderea educației pentru patrimoniu

Cu ce scop a fost creată această ”Carte de colorat”? Cei de la Muzeul Județean de Artă au răspunsul pregătit: ”Apropierea de public și extinderea educației pentru patrimoniu. Spre alte tipuri de activități și spre alte spații. Colorând schița unui tablou, cei mici fixează cunoștințele. Curiozitatea le este stârnită. Și vor dori să îl vadă. Încurajăm în felul acesta vizitarea muzeului”.

”Cartea de colorat” o găsiți la standul Muzeului Județean de Artă (Baia Mare, strada 1 Mai nr. 8), de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 16.30. Preț de achiziție: 15 lei.

Mai multe despre Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», aici.

Ramona-Ioana Pop

Sursă informații și foto: drd. Oana Enășel – referent marketing Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

CITEȘTE ȘI:
Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», în lupta împotriva schimbărilor climatice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.