Artistul fotograf Kerekes István (originar din Târgu Mureş, stabilit în Ungaria) a înregistrat un record mondial cu portretul ”Yelena”, care înfăţişează o fetiţă dintr-un sat din Maramureş.

Fotografia ”Yelena” a fost realizată de Kerekes István în iunie 2009. ”Când am văzut această fetiță, era pe prispa casei. Privirea ei inocentă, unicitatea expresiei, frumusețea aparte și farmecul ei incontestabil mi-au atras atenția instantaneu. Luminozitatea și strălucirea chipului vorbesc despre puritatea ei”, scrie Kerekes István pe site-ul oficial.

Fotografia făcută în Maramureș a fost recompensată de-a lungul anilor cu 600 de premii câștigate în 57 de țări de pe șase continente, se arată pe site-ul artistului fotograf. ”Un record mondial”, precizează sursa citată.

Născut în 1977 în Târgu Mureș, Kerekes István este stabilit din 2007 în Ungaria. Fotografiile lui au fost expuse în circa 85 de țări, cucerind peste 3.100 de premii internaționale. Una din cele mai recente reușite este câștigarea categoriei ”Fotograful anului” în cadrul iPhone Photography Awards (IPPA), ediția 2021.

Mai multe despre Kerekes István aflați aici.
Mai multe despre ”Yelena” descoperiți aici.

Sursă informații și foto: kerekesistvan.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.