Tabăra ”Explorarea conectivității în Maramureș” organizată de WWF România a strâns 60 de participanți din trei țări.

Conectarea cu natura și creșterea gradului de conștientizare a tinerilor cu privire la importanța carnivorelor mari în scopul asigurării echilibrului întregului sistem ecologic, acesta a fost scopul taberei ”Explorarea conectivității în Maramureș”, organizată de World Wildlife Fund (WWF) România.

”60 de copii, tineri și profesori au venit săptămâna trecută în tabăra noastră din Maramureș. Am fost împreună în aria protejată Codrii Seculari de la Strâmbu Băiuț. Acolo ne-am jucat și am învățat despre urși, lupi și râși, despre cum trăiesc carnivorele mari și modul în care ele influențează întregul lanț trofic din Carpați”, anunță reprezentanții WWF România. Participanții au venit din trei țări: Slovacia, Ucraina și România.

Tabăra ”Explorarea conectivității în Maramureș” a fost realizată în cadrul proiectului ”Granițe deschise pentru fauna sălbatică din Carpați”. Proiectul a început în 1 octombrie 2019 și este finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria – Slovacia-Romania – Ucraina ENI 2014-2020, pe o perioadă de 30 de luni.

În cadrul acestui proiect, filiala WWF din Maramureș, împreună cu partenerii de proiect din Ucraina (Organizaţia RakhivEcoTur), Ungaria (Parcul Național Aggtelek) și Slovacia (SOS BirdLife) vor contribui ”la protecția biodiversității din Ecoregiunea Carpatică prin îmbunătățirea conectivității între habitate dar și menținerea funcțiilor și serviciilor furnizate de ecosisteme, suport al unei dezvoltări durabile”, informează sursa citată.

Sursă informații și foto: WWF România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.