Din 2009 până în prezent, în cadrul Zilei de Curățenie Națională, peste 2.200.000 de voluntari au luat parte la acțiunile ”Let’s Do It, România!” desfășurate la nivel național. În acest an, pe 16 septembrie, este iar adunare generală pentru a face împreună România o țară mai curată.

”În fiecare an, maramureșenii s-au arătat printre cei mai harnici, implicați și responsabili voluntari, județul nostru clasându-se în 🔝 județe cu cei mai mulți participanți. Haideți să ne menținem sus!” Acesta este îndemnul lansat de Instituția Prefectului Maramureș.
Adunarea se dă începând cu ora 9.00, în 16 septembrie, în Baia Mare pe platou. Zonele vizate pentru ecologizare sunt Usturoiului, Barajul Firiza, Parcul ”Regina Mari”a și împrejurimile școlilor din municipiu.

Până acum s-au înscris 41 de primării din Maramureș, dar lista este încă deschisă. Asociația Garda Ecologică Baia Mare, organizatoarea campaniei de ecologizare la nivel județean, a pregătit deja saci menajeri și mănuși pentru toți voluntarii.

Instituția Prefectului – județul Maramureș este partener în acest proiect alături de: Consiliul Județean Maramureș, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș prin unitățile școlare, Direcția Silvică Maramureș prin ocoalele silvice locale, ADI Deșeuri Maramureș, Poliția, Jandarmeria, ISU Maramureș, Apele Române, Agenția Județeană de Mediu, MApN și SAJ Maramureș.

”Din 2009 și până astăzi, am reușit să strângem la Ziua de Curățenie Națională deșeuri de toate tipurile: plastic, sticlă, deșeuri menajere, textile, metal. Procentul de reciclare a crescut de la 17% în primul an la 45% la ultima acțiune”, se arată pe site-ul ”Let’s Do It, România!”.

Aplicația de înregistrare a voluntarilor este disponibilă aici.

Sursă foto: Instituția Prefectului – Județul Maramureș

CITEȘTE ȘI:
România curată (?)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.