S-a dat ieri startul în turul fotografic ”La Tour”. Un proiect care dorește promovarea pasionaților de fotografie din Maramureș. O lună va dura fiecare ”etapă” din turul ”La Tour”, după care imaginile expuse pe șevaletele din grădina de vară din centrul vechi al orașului Baia Mare se schimbă.

”Acest tur fotografic va dura atât timp cât vor exista fotografi dornici să se promoveze cu ajutorul nostru”

”Sunt mulți fotografi în Baia Mare, în Maramureș. Și cred că a venit momentul să-i promovăm. Iar acest tur fotografic va dura atât timp cât vor exista fotografi dornici să se promoveze cu ajutorul nostru. Locul va fi mereu același, doar imaginile expuse se vor schimba o dată pe lună. Primul nostru invitat este Dan Cristian Griga. Îi doresc să câștige toate premiile din lume și îl felicit pentru că reușește să fotografieze atât de expresiv chipurile pe care le întâlnește în calea lui”, a declarat Sorin Orzac – inițiatorul turului fotografic ”La Tour”. Explicând motivul pentru care, sub insistentele ploi ale acestor zile, în grădina de vară ”La Tour” au răsărit… șevalete.

”Această expoziție mi-am dorit-o de mulți ani”

40 de fotografii, mulți invitați și foarte multe emoții. Cam așa a început ieri turul fotografic ”La Tour”. Și pentru ca amintirea primei expoziții personale să fie cu adevărat de neuitat, Dan Cristian Griga și-a așezat lucrările nu o dată, ci de două ori. Dat fiind că ploaia s-a prezentat și ea la vernisaj. Cu punctualitate, fix la ora anunțată. Prilej pentru cei prezenți să constate ce bine le stă șevaletelor cu fotografii nu doar în grădina de vară, ci și în interiorul restaurantului transformat ad-hoc în galerie de artă.

”Această expoziție mi-am dorit-o de mulți ani”, a mărturisit fotograful. Majoritatea lucrărilor prezentate sunt portrete. ”Am pozat de-a lungul timpului și pisici, și porumbei, și căței, și peisaje. În ultimii an mă axez pe portrete. Îmi place să surprind expresivitatea chipurilor”, a menționat Dan Cristian Griga.

”Nu poți să hrănești sufletul cu evenimente!”

Primul fotograf invitat să își expună lucrările este Dan Cristian Griga. ”Au trecut mai bine de 20 de ani de când mi-am descoperit pasiunea pentru fotografie. După ce am dobândit cunoștințe în ceea ce privește tainele acestei arte și după câteva expoziții de grup, atât în țară cât și în galerii din importante orașe ale lumii, a venit momentul în care să vă prezint o selecție de 40 de fotografii organizate într-o expoziție personală de fotografie, acasă, în Baia Mare”, spune Dan Cristian Griga.

Expoziția este curatoriată de Adela Rusu – vicepreședinte Varadinum Foto Club din Oradea și membru al Federației Internaționale de Artă Fotografică. Aceasta a declarat: ”Întotdeauna m-am bucurat când un fost cursant al meu merge pe calea aceasta artistică ajunge să participe la concursuri de artă fotografică și chiar să câștige premii și medalii. Toate sfaturile și indicațiile mele și-au atins scopul. Marea majoritate a fotografilor se orientează spre evenimente. Nu poți să hrănești sufletul cu evenimente! Sufletul se hrănește cu artă”, a declarat Adela Rusu.

Expoziția, organizată cu sprijinul Organizației de Management al Destinației Maramureș și Visit Maramureș, este cu vânzare. Fotografiile rămân pe șevaletele La Tour până în 12 iulie. Și dacă nu ajungeți în timp util, vă reamintim. În fiecare zi de luni, Dan Cristian Griga expune virtual pe ”simezele” eZiarultău, în cadrul expoziției ”Căutând OMUL”.

CITEȘTE ȘI:
Dan Cristian Griga, îndrăgostit de fotografie încă din copilărie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.