Expoziția temporară ”Capodopere ale artei băimărene din colecții private” va fi vernisată luni, 24 iulie, începând cu ora 17.00, la sediul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

”Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente artistice ale anului, întrucât expoziția va prezenta 30 de capodopere ale Centrului Artistic de la Baia Mare, care până acum nu au fost expuse public decât în cadrul licitațiilor”, se arată în comunicatul Muzeului Județean de Artă. Majoritatea lucrărilor etalate se află în colecții particulare din Ungaria, ceea ce face ca această expoziție să fie o oportunitate unică pentru publicul larg de a le putea admira.

Importanța deosebită a evenimentului rezidă totodată și din valoarea artistică și materială ridicată a exponatelor. ”Este demn de menționat că expoziția va include lucrarea care deține recordul absolut de valoare adjudecată în toată istoria Centrului Artistic de la Baia Mare, și anume «Purtători de surcele în parc», realizată de artistul Școlii Băimărene de Pictură, Boromisza Tibor.

Expoziția este organizată de Galeria Ernst din Budapesta, sub egida Programului Moștenirii Culturale din Europa Centrală. Este curatoriată de Eleni Korani, reprezentanta Galeriei Ernst. Va fi deschisă de Dr. Baán László, director general al Muzeului de Arte Frumoase din Budapesta.

”Capodopere ale artei băimărene din colecții private” rămâne pe simeze până în 24 septembrie. Poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 și 17.00 (ultima intrare, la 16.30).

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

CITEȘTE ȘI:
„ArtAdventure”, tabără organizată de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.