Festivalul Național de Satiră și Umor ”Zâmbete în Prier” are loc marți, 23 aprilie. La Casa de Cultură Vișeu de Sus. Va fi ediția 22. ”În spatele zâmbetelor stă o muncă serioasă, de creație literară, cu respectarea rigorilor impuse de fiecare specie a poeziei abordată, dar și de temele ediției. Epigrame, parodii, gazeluri, pantumuri și volume de umor, acestea au fost secțiunile la care 200 de lucrări au fost înscrise în concurs, lucrări ce anul acesta au fost jurizate la Buzău și Mănăstirea Humorului”, informează organizatorii.

Valorificarea umoristică a pantumului, o specie mai puțin uzitată a poeziei fixe, a fost introdusă în premieră la un festival de gen din România la inițiativa parodistului Lucian Perța.

Marți, 23 aprilie, de la ora 10.30, este programată la întâlnirea cu laureații ediției 2024 a Festivalului ”Zâmbete în Prier”. Decernarea premiilor va fi urmată de un recital de epigrame susținut de laureații festivalului și de epigraniștii invitați. Intrarea este liberă.

Festivalul Naţional de Satiră şi Umor ”Zâmbete în Prier” este organizat de Uniunea Epigramiștilor din România, Primăria și Consiliul Local Vișeu de Sus, Centrul cultural-social Vișeu de Sus, Cenaclul de umor ”Pupăza”.

Sursă: Centrul cultural-social Vișeu de Sus

Classic for Kids, Năsăud, 2023

CITEȘTE ȘI:
Călătoria magică ”Classic for Kids” trece și prin Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.