20 de tineri din mediul urban participă la un training de două săptămâni în Breb în cadrul proiectului ”Reducerea amprentei ecologice prin conștientizarea Eco” derulat de Asociația Teatrul Vienez de Copii.

”Ne bucurăm să participăm alături de Asociația Teatrul Vienez de Copii cu activități susținute de Școala Rădăcinilor Străbune și membri ai Asociației Rădăcinilor Străbune la proiectul «Reducerea amprentei ecologice prin conștientizarea Eco» (REFE)”, spune prof. Măriuca Verdeş – președinte al Asociației Rădăcinilor Străbune din Călinești.

Scopul principal al REFE este acela de ”a crește gradul de conștientizare cu privire la consecințele schimbărilor climatice, consumismului și producției de masă, care sunt adânc înrădăcinate în societatea românească”, se arată pe site-ul Asociației Teatrul Vienez de Copii. Astfel, REFE își propune să ofere exemple de bune practici despre modul de a trăi un stil de viață durabil.

În acest sens, 20 de tineri din mediul urban participă la un training de două săptămâni în Breb. ”Înconjurați de natură și cu o mentalitate sustenabilă, ei vor învăța acolo cum să-și reducă amprenta ecologică. Pe baza informațiilor obținute în timpul acestei formări, se va elabora un curriculum de clasa a 6-a pentru a permite răspândirea unei gândiri ecologice la un număr mai mare de copii. Acest lucru va fi creat cu accent pe modurile de viață ecologice și cu scopul de a inspira copiii să-și adapteze stilul de viață la nevoile de mediu. Cunoștințele acumulate și rezultatele acestui proiect vor fi diseminate într-o conferință și un târg și vor fi puse la dispoziție în continuare printr-o platformă de eLearning”, informează cei de la Asociația Teatrul Vienez de Copii.

”Meșteșugarii de la Școala Rădăcinilor Străbune au organizat cursuri de tors, țesut și tâmplărie pentru copiii din tabăra de vară a proiectului REFE. Datorită meșteșugarilor din Călinești și Breb, copiii au învățat că unele lucruri se pot obține și prin lucru manual, ceea ce este mai sustenabil decât a cumpăra produse industriale”, menționează Măriuca Verdeș.

”Lucrăm pentru a construi o lume în care oamenii trăiesc în armonie cu natura”, aceasta este ideea sub umbrela căreia se derulează REFE.

Sursă foto: Măriuca Verdeş (credit Asociația Teatrul Vienez de Copii)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.