15 elevi de liceu din Maramureș au pus bazele Clubului de Antreprenoriat și Tehnologie Edison. ”Prin dorința lor de implicare și dezvoltare a abilităților de antreprenoriat încă de pe băncile școlii, aceștia vor promova conceptul Edison în județul Maramureș, sprijiniți de instituții, organizații și unități de învățământ din județul nostru care au semnat un acord de parteneriat cu Fundația Grupului Educativa”, se arată în comunicatul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș.

Proiectul, prezentat în august; parteneriatul, semnat în septembrie

Proiectul Edison – Cluburi de Antreprenoriat și Tehnologie a fost prezentat în august la Camera de Comerț și Industrie Maramureș de co-fondatorul acestuia, prof. dr. Tudorel Popescu. În urma discuțiilor, instituții, organizații și unități de învățământ din județ au agreat încheierea unui acord de parteneriat cu Fundația Grupului Educativa.

Acest acord a fost semnat la finele lunii septembrie și are în vedere derularea proiectului Edison – Cluburi de Antreprenoriat și Tehnologie, deschiderea de cluburi Edison în liceele din Maramureș, prezentarea de informații despre proiect și asigurarea susținerii materiale, financiare și logistice în vederea participării active a elevilor de liceu din județ (beneficiari direcți ai proiectului) pe parcursul anului școlar 2021/2022 și în continuarea parteneriatului (2021-2024), pe parcursul derulării proiectului și acestui acord de parteneriat.

Camera de Comerț și Industrie Maramureș va oferi informații despre Edison membrilor și comunității de afaceri din județ în vederea implementării proiectului Edison și a realizării de parteneriate de susținere de către companiile locale și regionale, membre ale comunității de afaceri maramureșene. De asemenea, organizația va încuraja în mediul de afaceri local, regional și național, dezvoltarea de internship-uri ale elevilor în cadrul companiilor.

Obiectivul Edison – 50 de cluburi în 2023

Edison este un proiect educațional național care își propune implementarea unor soluții și abordări pedagogice inovative, tehnologice și sociale care să permită dezvoltarea de abilități pentru viitor. Fundația Grupului Educativa își dorește prin acest proiect să ajute liceenii, organizațiile și comunitățile să își atingă potențialul creativ, economic și de adaptare la noua piață a muncii, prin intermediul educației antreprenoriale și a celor mai noi inovații tehnologice.

În 2019 a apărut ideea unor cluburi antreprenorial-tehnologice pentru liceeni, ca răspuns la inadecvarea educației actuale la viteza cu care se dezvoltă mediul de învățare și de carieră. Obiectivul pentru 2023 constă în 50 de cluburi Edison și 3.000 de membri Edison. În prezent, sunt funcționale 30 de grupuri locale.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Camera de Comerț și Industrie Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Discuții despre protecția mediului, muncă și fiscalitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.