În perioada 10-17 mai în Baia Mare are loc a doua ediție a Festivalului de teatru „Aproape”. Vor fi 10 spectacole de teatru, trei evenimente stradale, o seară de scurt-metraje. Ca ”să survolăm” peste ofertă. Dar despre asta v-am dat deja de veste. Poposim azi în preajma evenimentului ”Ziua Aproape”. În 11 mai, între orele 15.00 și 20.30 (cu pauze de gustări și cafea, desigur), trei personalități vor urca pe scena Teatrului Municipal Baia Mare și vor oferi răspunsuri la întrebările venite din public.

”Ziua Aproape” propune – într-un context deschis, lipsit de formalități și sobrietate – întâlniri cu personalități de renume, într-o zi dedicată băimărenilor preocupați de comunitate. Având la bază conceptul ”ask me anything”, în cadrul evenimentului ”invitații vor răspunde întrebărilor publicului raportându-se la propriile experiențe, cu scopul de a aduce mai aproape oamenii care-și doresc să contribuie la viitorul un pic mai frumos al comunității”, se arată în prezentare.

Băimăreanul Ciprian Mihali, doctor în filosofie la Universitatea ”Babeș- Bolyai” din Cluj-Napoca și la Universitatea din Strasbourg, deschide ”Ziua Aproape”. A predat peste două decenii filosofia contemporană în cadrul UBB. Între anii 2012-2016 a fost ambasador al României în Senegal și în alte șapte țări din Africa de Vest (Burkina Faso, Cabo Verde, Coasta de Fildeș, Gambia, Guineea, Guineea Bissau, Mali). Pentru a oferi doar câteva repere.

De la ora 17.00 răspunde întrebărilor Maia Morgenstern. ”Dincolo de experiența vastă și bogată de pe scena teatrului, omul Maia Morgenstern are cu siguranță o experiență de viață care a generat multă înțelepciune și o viziune unică asupra lumii. Deci, prezența în cadrul evenimentului este esențială și cu siguranță va fi o experiență de neuitat”, consideră organizatorii. Artista este prezentă în programul festivalului din Baia Mare și în 12 mai, cu spectacolul autobiografic „Nu sunt eu”, precedat de lansarea de carte.

”La 19.00 vine Recorder!!! Nu…n-am făcut nimic: noi l-am chemat! ”, anunță organizatorii festivalului. Jurnalistul de investigație Alex Nedea închide ”Ziua Aproape”. ”E omul care rareori se oprește din a întreba și a cerceta până când descoperă răspunsurile adevărate. Acum e șansa noastră să îi punem lui întrebări”, menționează sursa citată.

Bilete, aici.

CITEȘTE ȘI:
Baia Mare | ”Aproape” – 10 spectacole de teatru, opt zile de festival, trei evenimente stradale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.