Cu ocazia Zilei Naționale a României și sărbătoririi a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania, expoziția „Maramureș: tradiții și povești” va fi expusă la Palatul Parlamentului din Cantabria.

Structurată în două secțiuni, una fotografică și una etnografică, expoziția prezintă un univers rural autentic. Fermecător prin simplitatea și tradițiile sale. Partea de fotografie expoziției a fost concepută de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș. Imaginile invită privitorul să fie părtaș la viața de zi cu zi din satele Maramureșului.

În partea etnografică a expoziției, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș prezintă elemente de port popular din toate Țările Maramureșului. Fiecare cu specificul său, dar care, ca întreg, oferă unicitate Maramureșului.

Expoziția va putea fi vizitată începând din 1 decembrie până în 10 decembrie.

Evenimentul este organizat de Ambasada României în Regatul Spaniei și Consulatul General al României la Bilbao. În parteneriat cu Parlamentul din Cantabria, Consiliul Județean Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș și Consulatul onorific al României la Santander.

Alte detalii, aici.

Sursă informații și foto: Consulatul General al României la Bilbao și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

CITEȘTE ȘI:
La Madrid poate fi vizitată o expoziție-călătorie prin toate Țările Maramureșului | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.