În Maramureș, în prima etapă de repartizare computerizată, ”au fost repartizați 1.878 elevi (95,23 %) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (1.972)”, informează Inspectoratul Școlar Județean. Au rămas disponibile pentru etapa a doua 237 locuri.

Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2021/2022).

În Maramureș, în prima etapă de repartizare computerizată, ”au fost repartizați 1.878 elevi (95,23 %) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (1.972)”, informează Inspectoratul Școlar Județean. În total, au fost completate 23.507 opțiuni, rezultând o medie de 11,92 opţiuni/elev. Un candidat a fost admis cu media generală 10 (zece).

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:
– 291 elevi la specializări vocaţionale;
– 5 elevi în învăţământul militar;
– 3 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;
– 4 elevi pe locurile rezervate candidaților cu cerințe educaționale speciale.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, până în 28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

94 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.
Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25-28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9-11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua 237 locuri.

Sursă informații și foto: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.