193: Septimius Severus este proclamat împărat roman de către armată. E singurul împărat – după cum spune Wikipedia – născut în ceea ce se chema pe atunci Provincia Africa, adică o bucată din nordul continentului cu pricina. Bine trebuie că se va fi înțeles omul cu oastea dumisale care l-a puș șef împărătesc dat fiind că a cârmuit preț de vreo 18 ani. Dar și cât l-o fi costat ca să nu miște cătanele-n front… deh, astea sunt deja taine ale istoriei.

1413: Henric al V-lea este încoronat rege al Angliei. Va ședea pe tron timp de nouă ani, domnia fiindu-i marcată de victoria de la Azincourt asupra francezilor, în timpul Războiului de 100 de ani. Acest război așa-numit de 100 de ani a mai avut și pauze, fragmente de pace, dar oricum oamenii tot se băteau ca bezmeticii în vremurile acelea. Parcă se plictiseau pe-acasă, parcă n-aveau destule cârciumi prin sat.

1959: NASA a anunțat oficial încheierea selecției pentru primii astronauți. Sovieticii n-au anunțat oficial că îi bătea gândul să pună capcane prin spațiu, de genul să tocmească vreo cometă să le taie calea americanilor și să-i mai întârzie în trafic prin cosmos.

1914: La Holborn Empire, în Londra, a avut loc premiera primului film artistic color din lume,  „The World, the Flesh and the Devil”. Ehei, ce s-au mai colorat filmele de atunci. Mai ales la subiecte.

În unele locuri de prin lume în 9 aprilie se sărbătorește Ziua unicornului. La mulți ani tuturor inorogilor care trăiesc în basme și legende care mai de care mai frumoase! (Vladimir A.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

Sursa foto: greenbiz.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.