• 1534: Exploratorul Jacques Cartier are parte e prima sa întâlnire cu indigenii din Canada, din tribul Mi’kmaq. Cică au avut loc, cu acest prilej, și unele schimburi comerciale. Am menționat asta fiindcă e de apreciat că la o astfel de primă întâlnire cu băștinașii n-au avut loc niște schimburi de scatoalce și de ciomege peste șale. Ceea ce nu era deloc simplu pe atunci.
  • 1807: Tratatul de la Tilsit dintre Napoleon I și țarul Alexandru I pune-n cui Războiului celei de-a patra coaliții. Adică a patra coaliție împotriva imperiului lui musiu Napoleon în care au dat mână cu mână degeaba Prusia, Rusia, Saxonia, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei. Se tot coalizau unii într-o vreme împotriva lui Napoleon și tot nu-i prindeau degetele la ușă. Sigur că până la urmă avea să i se înfunde și lui, dar s-a și jucat multicel de-a pisica zurbagie cu șoarecii. Nu te pui cu gustul omului, orișicât.
  • 1881: La Roma apare prima povestire din ”Aventurile lui Pinocchio”. Personajul poznaș al lui Carlo Collodi avea să ajungă cunoscut în toate colțurile lumii, cu toate pildele și pățaniile lui. Poate că vreodată vi s-a întâmplat și vouă să-i spuneți cuiva ceva de genul: ”Nu minți, că-ți crește nasul!”. Ei, vedeți că Pinocchio străbate veacurile cu o nonșalanță seducătoare? 🙂
  • 1943: S-a născut Salvatore Cutugno, cunoscut publicului ca Toto Cutugno. Da, acel Toto Cutugno. Care are peste 400 de piese compuse și peste 100 de milioane de discuri vândute în întreaga lume. Un muzician care a compus și a cântat însutit mai mult decât un vagon de artiști de acum cu pretenții de canari care însă când aud de cheia sol o caută la brelocul de la chei. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: iconcert.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.