1701: Iese la rampă – sau la iveală, la ce o fi ieșit și ea – declarația mitropolitului unit Atanasie Anghel, prin care acesta nu-l mai recunoaște pe arhiepiscopul Bucureștiului ca superior al său. În traducere liberă, asta ar veni cam ceva de genul: ”Auzi, bre șefu’, ia hai pa! Amin!”.

1795: Franța adoptă metrul ca unitate de măsură pentru lungime. De-atunci unii au tot așteptat să se adopte cumva unitatea de măsură și pentru lățime. Și încă mai așteaptă.

1831: Împăratul Pedro I al Braziliei abdică în favoarea fiului său, care devine Pedro al doilea, după numele său de împărat. Oricât ar cârcoti unii, cui era omul să-și lase tronul, soacrei? Normal că i l-a lăsat feciorului.

1927: A fost efectuată cu succes prima transmisie televizată la mare distanță, în Statele Unite ale Americii. De la și mai mare distanță unii se uitau cu jind la americani că le-o luară (iar) în față.

1964: IBM prezintă primul model din seria 360. O măgăoaie de calculator (foto), că dacă te forțai nițel puteai să locuiești în el. (Vladimir Andru)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

Sursa foto: vocativ-plus.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.