• 105: Împăratul Traian pleacă din Roma pentru a purta al doilea război împotriva dacilor (105-106). I-a cam pus regele Decebal nervii pe bigudiuri lui Traian, iar asta și după ce romanul îl învinsese în deplasare în expediția din 101-102. Nu e exclus ca atunci când a plecat din nou spre Dacia Traian să-și fi spus în barbă ceva de genul ”No lasă că vezi tu, măi Decebale, că mă pui pe drumuri și-mi strici tabietul!”. De-ale istoriei, ce să zici. Dar ni-s dragi amândoi, că doar sunt strămoșii noștri.
  • 1919: Congresul american aprobă cel de-al 19-lea amendament al Constituției SUA, care garantează dreptul la vot al femeilor. Mult le-a mai trebuit și americanilor să le lase pe femeile lor să voteze. Ce s-or fi codit atâta, se temeau că li se ciufulește feng shui-ul?!
  • 1937: Au fost folosite pentru prima oară cărucioarele de supermarket, în Oklahoma City, inventatate fiind de Sylvan Goldman. Ei, și de atunci cărucioarele astea s-au făcut tot mai mari și tot mai pline. La cum și le umplu unii ai senzația că nu le-ar ajunge nici marfarul să-l burdușească dacă ar merge cu el prin supermarket. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: pixabay.com / Alexas Fotos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.