• 313: Împăratul roman Licinius unifică Imperiul Roman de Răsărit sub comanda dumisale. Onorabilul s-a născut la Romuliana, în Moesia Superior, într-o familie de țărani originari din Dacia. Vorba ceea: ”Cum te cheamă, pui de dac?”. ”Licinius, dom’le!”
  • 1803: SUA cumpără de la Franța teritoriul Louisiana în schimbul sumei de 80 de milioane de franci de aur. Multe roabe de parale au fost de numărat la tranzacția asta, oare cât o fi durat?
  • 1897: O propoziție de genul ”Pe domnișoara M. din Fălticeni, a lui Mihai din Pașcani, a luat-o Dracul” n-ar suna deloc delicat. Dar n-are nimic nepoliticos, pe bune, fiindcă ea se traduce în felul următor: schița satirică „Domnișoara M. din Fălticeni”, de Mihai din Pașcani, a fost luată spre publicare de ”Dracul”, un ziar umoristic din București. Ei, vedeți că uneori lucrurile nu sunt ceea ce par? Apropo, Mihai din Pașcani era pseudonimul lui Mihail Sadoveanu. Hai că am lămurit-o și p-asta 🙂
  • 1937: În Filipine a avut loc un plebiscit referitor la dreptul femeilor de a vota. Au putut participa doar bărbații. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

Sursa foto: pixabay.com / Ryan McGuire

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.