• 1326: Se încheie tratatul privind delimitarea graniței dintre Novgorod și Norvegia, în zona denumită Finmark (partea de nord a Norvegiei). Încă de pe vremea aceea unii când nu aveau ce face trânteau granițe pe hărți.
  • 1761: Henry Shrapnel, ofițer în armata britanică, inventează parascovenia care îi poartă numele, și anume șrapnelul – care nu era o schijă, ci un proiectil umplut cu praf de pușcă și niște bile care la explozie se împrăștiau în toate părțile. N-a putut și ăsta să se apuce mai bine de inventat porumbelul păcii? Sau măcar oul lui.
  • 1950: S-a născut cântăreața americană Suzi Quatro. De fapt Susan Kay Quatro, că așa o chema prin buletin. Este considerată prima femeie basist care a devenit un star rock important. Dacă te gândești că a vândut în carieră peste 50 de milioane de albume nu are cum să nu te pălească invidia.
  • 1989: S-a dus în lumea celor care nu cuvântă ayatollahul Ruhollah Khomeini, un fel de întemeietor și lider spiritual al Republicii Islamice Iran. A fost important jupânul pe-acolo, stătea lumea smirnă în fața lui. Primea osanale și când tușea sau sforăia. Poate și când mai scotea și alte zgomote. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: commons.wikimedia.org

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.