324: Bătălia de la Adrianopol – Constantin I îl învinge pe Licinius, care fuge din Bizanț. De înțeles că a tulit-o, ce era să mai facă pe-acolo, să taie frunză la câini? Nu de alta, dar nu prea erau câini.

987: Hugo Capet este încoronat rege al Franței, primul din dinastia capetiană, ce va cârmui Franța până în 1328. Foarte frumos că a fost încoronat omul. Pe de altă parte, uitați-vă și voi la imaginea din stânga, în ce fel a fost imortalizat neica Hugo de cine știe ce pictor obscur, care ori era beat cui când a făcut lucrarea, ori era atât de lipsit de talent că nu era în stare să vopsească nici unghiile nevestei. Poate că pe rege nu-l ajuta fața proprietate personală, dar totuși lucrarea asta e în stare să te îmbolnăvească de râs, zău.

1886: Karl Benz dezvăluie oficial Benz Patent Motorwagen, privit ca primul automobil, un vehicul conceput pentru a fi propulsat de un motor – scrie Wikipedia. Nostimă era mașina lui Benz de acum 134 de ani. Când te uiți la automobilele de acum îți vine greu să crezi că acum un veac și ceva arătau cum arătau. Dar aveau șarm, orice s-ar zice.

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.