• 1462: A venit pe lume regele Ludovic al XII-lea al Franței, căruia, după ce a ajuns pe tron, i s-a spus ”Tatăl poporului”. Foarte activ trebuie să fi fost omul în viața socială – să o numim așa – dacă îi spunea atâta lume tată.
  • 1967: Primul ATM (bancomat) din lume e instalat într-o zonă din nordul Londrei, Enfield pe numele ei. Mașinăria a fost creată de un scoțian, John Shepherd-Barron, și nu funcționa chiar ca acum, cu carduri, ci cu un soi de cecuri imprimate cu niște substanțe speciale și cu un cod PIN din șase cifre. Nu elibera o găleată de bani, ci doar 10 zile sterline. E de înțeles, că doar a fost pritocită de un scoțian. În concluzie, bine că dădea bani și că nu lua.
  • 1709: Țarul Petru cel Mare îi trage o mamă de bătaie lui Carol al XII-lea al Suediei în lupta de la Poltava, învinsul fugind pe unde a văzut cu ochii și lăsându-și tronul de izbeliște. Cei drept, Carol și-a cam și căutat-o cu lumânarea. Era zurliu, și-a enervat și vecinii și supușii. Ajuns rege la 15 ani, după ce s-a prăpădit tatăl său, visa numai războaie. În copilărie a făcut tot felul de exerciții militare dure, iar la 11 ani, când unii fugeau după fluturi, el a împușcat un urs, zic izvoarele istorice. După ce a ajuns rege bea de stingea și făcea tot felul de neghiobii. Așa că nu e de mirare că i-a scos din pepeni pe toți. Poate chiar și pe el însuși, mai știi?!
  • E Ziua Mondială a Pescuitului. Așa că la mulți ani vouă, dragi pescari, dar și vouă, onorați pești! Simbolic, de ziua voastră, vă dăruim o snoavă: Doi inși pe mal, la pescuit. La un moment dat unul întreabă: ”Prinzi, mă, ceva?” ”Nu prea.” ”Dar cu ce dai?” ”Cu pietre.” (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org, rador.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.