Poți exista fără a trăi! Dar ce ar fi să și trăiești?!
  • 1497: Se petrece lupta, ciomăgeala, bătălia, cum vreți a-i spune, de la Codrii Cosminului, acolo unde oștirile moldovenilor, conduse – cum altfel, în acele vremuri?! – de Ștefan cel Mare, dau iama în armata lui Ioan Albert al Poloniei și o fac cam varză, scuzați expresia. Degeaba, orice ar zice unii cârcotași, era tare vodă Ștefan. Bătea tot, ziua, noaptea, înainte de cafeluță și după. Ferească sfântul să-i spună cineva ”hai, mă, plimbă ursu’!”, că era lată, se lăsa cu năbădăi. Era în stare să îi dea clevetitorului cu ursul în cap.
  • 1795: În Franța revoluționară s-a instituit așa-numitul ”Directorat”, un regim politic în care puterea executivă era încredințată unui guvern format din cinci persoane. Înmulțiți cu o medie a numărului rudelor pe care le aveau cei cinci și ne lămurim cu împărțirea posturilor și pe vremea aceea. Allez, bre, la funcții! Bref: doar ciufuleam supoziții, nu insinuam, zău așa, să n-avem vorbe!
  • 1858: Americanul Hamilton E. Smith a brevetat mașina de spălat cu un sistem de circulare a apei reîncălzite. Rezonabilă treaba cu apa reîncălzită, bine că n-a fost ciorbă.
  • 1905: A fost semnat Tratatul privind separarea Norvegiei de Suedia. Oscar al II-lea, rege al Suediei (1872-1907) și al Norvegiei (1872-1905), a renunțat la coroana Norvegiei. Și cum o fi renunțat, a dat cu banul? (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.