1859: A început meșterirea Canalului Suez. Construcția s–a încheiat la 17 noiembrie 1869. A cam fost ceva de robotit pe-acolo.

1901: New York a devenit primul stat american în care posesorii de mașini au fost obligați să-și monteze pe ele plăcuțe de înmatriculare. Oare la cai aveau?

1932: A fost creată Armata Populară Coreeană. La ei sigur nu se spunea că e o oștire câtă frunză, câtă iarbă, cum era vorba pe la noi. Mai degrabă se zicea că e cât trei banițe de orez.

1986: Mswati al III-lea este încoronat rege în Swaziland – regatul Eswatini îi zice acum -, succedându-i la tron tatălui său, Sobhuza al II-lea. Care tată a avut nu mai puțin de 70 de neveste și 210 copii. Nepoții aferenți au fost de peste 1000. Sunt unii bărbați care se plâng că uneori le vine greu cu consoarta, că îi cam cicălește; păi și atunci ăsta care a avut 70 ce să mai zică? În fine, vă dați seama ce însemna să ia oamenii ăștia masa în familie, ce balamuc ieșea pe-acolo? Unde mai pui și că taica Sobhuza ar fi trebuit să poarte o listă lungă la el, măcar cu numele nevestelor, ca să nu le-ncurce. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

Sursa foto: theafricanroyalfamilies.wordpress.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.