• 1498: Ștefan cel Mare a condus o expediție de represalii, cum ar veni, în Polonia, urmare a unui atac din anul precedent al regelui Ioan Albert asupra Moldovei. E limpede că Ștefan era teribil de agasat din moment ce a pârlit toate cetățile din Galiția până aproape de Cracovia. Nu avea el statură de baschetbalist, chiar dacă i se spunea ”cel Mare”, însă era mare bai dacă îl călcai pe coadă. Iar unii, naivi – și leși, și turci, și tătari -, și-au cam forțat norocul cu Ștefan Vodă. Până la urmă, ghinionul lor.
  • 1815: Napoleon I abdică pentru a doua oară – și pentru ultima, de altfel. S-o fi săturat și el de abdicări cu repetiție. Devenea deja vu, iar Napoleon nu prea era genul de individ căruia să-i placă o ciorbă reîncălzită, mai ales dacă era de potroace.
  • 1992: A apărut, la București, primul număr al cotidianului Evenimentul zilei. Cu un an și ceva mai târziu, ziarul cu pricina ieșea pe piață cu un titlu zăpăcitor: ”O găină a născut doi pui vii”. Unde mai pui că în tulburătoarea poveste se spunea că acea mamă găină era cât pe ce să fie tăiată, dar până la urmă a fost cruțată pentru incredibila ei abnegație de a naște, iar nu de a oua. Da, boieri dumneavoastră, aveți tot dreptul de a vă cruci, chiar și după atâția ani, așa cum facem și noi, cei care mai credem într-o presă fără găini care nasc sau care fată. Ci care pur și simplu își așază târtița-n cuibar și ouă. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.