• 1500: Navigatorul portughez Pedro Alvares Cabral a descoperit Brazilia. Sigur că a descoperit o bucățică din ea, că dacă era s-o descopere pe toată, la cât e de mare Brazilia, ieșea la pensie pe-acolo.
  • 1913: „Pravda”, ziarul Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, a apărut legal în Petersburg. „Pravda” a fost fondat ca ziar al muncitorilor în 1912. Lenin, care controla ziarul, l-a plasat pe Stalin în redacția acestuia. Stalin a făcut parte din colectivul redacțional până când a fost exilat, în 1913. Ce o fi scris ”ziaristul” Stalin pe-acolo? Vă dați seama că nu rețete de papanași sau cronici de film.
  • 1925: Eveniment în lumea automobilisticii, după ce uzinele Ford din Anvers au fabricat 50.000 de mașini în serie. Era ceva pe vremea aceea, că nici nu știi dacă găseai atâția șoferi pentru câte mașini producea Ford.
  • 1980: S-a încheiat construcția primei nave transportor frigorifice fabricate în țară, la Galați – nava “Polar 7”. Oare ce o mai fi cu ea acum? S-o fi vândut, cum s-ar zice, odată cu flota? Era o întrebare nevinovată, nu dădea nimeni cu parul sau cu catargul. (Vladimir Andru)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

Sursa foto: community.timeghost.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.