• 753 î.Hr.: Conform legendelor, a fost construită Roma, de către Romulus și Remus, marcând astfel nașterea vechiului Imperiu Roman. Au cam avut de bibilit gemenii la o asemenea așezare.
  • 1509: Henric al VIII-lea devine rege al Angliei după decesul tatălui său, Henric al VII-lea. Pe lângă că a fost un devorator de neveste (a avut șase), al optulea Henric a fost și un colecționar de palate. La începutul domniei avea o duzină, la final adunase 55. Oare câte femei de serviciu roboteau la castelele alea? Că erau hardughii, nu niște garsoniere.
  • 1882: La Sankt Petersburg a fost încheiat un acord între România și Rusia cu privire la lichidarea datoriilor din războiul din 1877-1878. Bun, bun, și dacă s-au făcut socotelile, după aceea cu tezaurul ce au avut rușii de nu l-au mai dat înapoi? Deh, întrebări retorice.
  • 1895: A fost promulgată Legea minelor, care prevedea, pentru prima dată în România, separarea drepturilor de proprietate asupra subsolului de drepturile de proprietate asupra solului, statul preluând zăcămintele minerale și metalifere. Altfel zis, poți tu avea pământul la suprafață, să-ți cultivi o gulie, o ștevie, dar la subsol nu-ți bagi nasul, clar.
  • 2009: S-a anunțat descoperirea planetei extrasolare Gliese 581 e, care se rotește în jurul stelei Gliese 581 din constelația Balanța, aflată la 20 de ani lumină de Pământ. Rotire plăcută în continuare îi dorim și să nu amețească. (Vladimir Andru)

Sursa datelor: ro.wikipedia.prg

Sursa foto: englishhistory.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.