• 284: Dioclețian este ales împărat roman. El va pune capăt crizei imperiale din secolul al III-lea. O fi luat omul taurul sau vaca de coarne și le-o fi spus verde-n buză cârcotașilor: ”Băi, io-s șeful acilea, da? Hai, fuga la scara voastră!”.
  • 1852: Începe construcția clădirii Școlii Centrale din București, care se va numi „Pensionatul domnesc de fete”. Diafan nume. Vă dați seama ce lipici în societate putea avea o duduie – să-i zicem generic Artemisa Caronfiliade – când zicea că s-a culturalizat la pensionatul domnesc.
  • 1861: Poarta Otomană emite „Firmanul de organizare administrativă a Moldovei și Valahiei” care admitea unirea administrativă și politică a Principatelor de la 24 ianuarie 1859, însă prevedea că unirea va înceta la sfârșitul domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Enervanți turcii de atunci, dar și-au cam și dat cu firmanul în poartă până la urmă.
  • 1942: Alaska Highway se deschide oficial – highway vorba vine, că nu avea defel față de autostradă. Construcția drumului a fost accelerată după atacul japonez de la Pearl Harbor. Drumul face legătura între Dawson Creek, din provincia canadiană Columbia Britanică, și Delta Junction, din Alaska. Un drum cu o lungime de 2.288 de kilometri. Lungă șosea, dacă făceai autostopul și nu te lua nimeni ajungeai la destinație după vreo trei anotimpuri. Asta dacă te țineau pingelele. Și dacă găseai mușchi și licheni să-ți astâmperi foamea, desigur. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.