• 1517: Începe domnia, în Moldova, a lui Ștefăniță Vodă, care a durat până în 1527. Toată stima pentru el, numai că pare nițel cam stânjenitor să fii voievod și să-ți zică norodul Ștefăniță. Că mai degrabă îi vine omului să te trimită la joacă sau să-ți dea un gologan să mergi să-ți cumperi napolitane ”Gigel”.
  • 1653: Oliver Cromwell dizolvă „Parlamentul cel lung”. A durat 13 ani și i s-o fi părut lui Cromwell că-i cam lung, așa că l-a scurtat de mandat. Aprig fârtat nea Oliver, nimic de zis.
  • 1809: Victoria lui Napoleon asupra trupelor Imperiului Austriac în bătălia de la Abensberg. Fie vorba-ntre noi, se băteau unii ca orbii pe vremea aia, în loc să stea și ei ca oamenii la un șeptic, la o tablă, un șah, să bea un șpriț cu sifon…
  • 1841: A văzut lumina tiparului volumul „Crimele din Rue Morgue”, de Edgar Allan Poe, considerat a fi primul roman polițist din lume, cu al lui detectiv Auguste Dupin. A avut Poe, într-adevăr, o viață cam varză, în care a tras la măsea cât pentru vreo două regimente, dar a și lăsat în urma lui creații cu toptanul. Firește, exemplul e de urmat la scris, nu la băut. (Vladimir Andru)

Sursă date: ro.wikipeda.org

Sursa foto: theunionjournal.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.