• 1623: S-a născut Blaise Pascal, matematician, fizician și filosof francez, care a avut contribuții cu toptanul în numeroase domenii ale științei. Pe când era puști, tatăl său a stabilit că Blaise nu va învăța nimic despre matematică până la vârsta de 15 ani (de unde până une i-o fi venit asta lui Pascal senior e greu de dibuit). Copilul însă a făcut cum a vrut el, iar la 12 ani a început să învețe geometrie de unul singur, descoperind că „suma unghiurilor unui triunghi este egală cu două unghiuri drepte“. Posibil să-l fi prins pe tatăl său invidia, mai ales că era matematician.
  • 2001: S-a redeschis pentru public Muzeul figurilor de ceară din Paris, după șase luni de lucrări de restaurare, primele de la inaugurarea sa în 1882. Printre cele 80 de noi exponate s-au numărat și statuile lui Arnold Schwarzenegger, Jean-Paul Gaultier ori Ray Charles. Multă ceară trebuie să se fi folosit pentru Arnold, la ce mușci umflați avea omul.
  • Azi e Ziua mondială a nudismului. Aveți grijă pe unde o sărbătoriți, că locuri publice pentru petreceri fără haine nu sunt prin zonă.
  • Dacă nu sărbătoriți Ziua nudismului, puteți celebra în schimb Ziua mondială a plimbărilor, că tot azi e. E ieftin, nu trebuie luate torturi și cadouri, se sărbătorește pur și simplu cu o plimbare, Sau două, trei, câte vă țin pingelele și dispoziția. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: pixabay.com / Mabel Amber

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.