1931: După demisia guvernului PNȚ condus de Gheorghe Gh. Mironescu s-a format un cabinet de „tehnicieni”, condus de Nicolae Iorga. Fără un program de guvernare şi lipsit de omogenitate, guvernul cu pricina n-a avut susținere nici de la partide, nici de la mediul financiar, nici de la Parlament, de la nimeni. Mare mirare dacă o fi avut propriul sprijin.

1947: Guvernul britanic hotărăște reluarea relațiilor comerciale cu România, după cel de-al Doilea Război Mondial. Că mult au mai tărăgănat-o și britanicii.

1949: Irlanda părăsește Commonwealth-ul și devine o republică independentă. Asta e, s-or fi săturat oamenii și au zis că mai bine își văd singuri de ograda lor.

1966: Nevricosul de Mao Zedong lansează conceptul de Marea Revoluție Culturală Proletară. Nici nu e bine de vorbit pe câți i-a țăcănit conceptul ăsta pe acolo.

2002: Fostul rege al Afganistanului, Mohammad Zaher Shah, s-a întors la Kabul, după 29 de ani de exil la Roma. Mult a zăbovit dumnealui prin exil, o fi și uitat cum e să fie rege. (Vladimir Andru)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

Sursa foto: dw.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.