• 1832: A fost pus în circulație primul vagon de tramvai din America, la New York, având ca pasageri funcționari publici care parcurgeau distanța dintre Prince Street și Strada nr. 14. Or fi primit vouchere de tramvai te pomenești.
  • 1889: Ziarista americană Nellie Bly a pornit-o într-o călătărie temerară, de una singură, aceea de a face ocolul Pământului în 80 de zile, ca să verifice dacă are au ba sămânță de adevăr romanul lui Jules Verne. Ei bine, după 72 de zile, șase ore, 11 minute și 14 secunde de la plecarea sa, Bly a revenit în New York. N-a fost singura ispravă pentru care a rămas celebră. La un moment dat a făcut pe nebuna, la propriu, ca să poată fi internată într-un ospiciu, unde auzise că pacienții ar fi foarte rău tratați. A reușit să-i înșele pe toți medicii care au consultat-o, toți au ajuns la concluzia că e dusă rău și a fost internată. După o vreme a fost scoasă de acolo și a scris ce a văzut. Și s-au luat măsuri.
  • 1910: Aviatorul Eugene Ely a realizat prima decolare a unui avion de pe un vas. Și tot lui i-a reușit și prima aterizare pe un vas, dar la un alt zbor, nițel mai târziu. Temerar cetățean.
  • 1948: S-a născut prințul moștenitor Charles al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Un prieten al României, fascinat de frumusețile naturii de pe la noi. La mulți ani! (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.