• 1736A bătut la ușa lumii și i-a trecut pragul Charles Augustin Coulomb, un fizician francez cunoscut pentru descoperirea legii care a ajuns să îi și poarte numele. E drept că ar fi fost o treabă cam sucită să se fi numit nu legea lui Coulomb, ci legea lui Pafnutie, de pildă, în caz că o fi avut Coulomb vreun vecin cu un astfel de nume. Pe lângă legea cu pricina, Coulomb i-a dat numele său și unității de măsură pentru sarcină. Pentru sarcina electrică. Om de ispravă monsieur Coulomb, a lăsat ceva foarte important în urmă, bravo lui.
  • 1900Hawaii devine teritoriu al Statelor Unite. Ei bine, să te ții câte bairamuri s-au făcut de atunci pe acolo. La urma urmei e un tărâm cu iz paradisiac, cum să nu te tragă ața la vacanțe și petreceri?!
  • 1928: S-a născut Che Guevara, revoluționar care nu prea mai are nevoie de prezentare. De-asta nici nu-l mai prezentăm, că l-a prezentat istoria pe îndelete.
  • 1946: A văzut lumina zilei Donald Trump, miliardar și politician american, al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Să vedem ce vorbe de duh și de buh mai scoate de ziua lui, că oricum trântește tot felul de ”maxime” de te crucești și în zilele normale.
  • 1989: S-a născut Daniela Crudu. No, și? (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: pixabay.com / kalhh

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.