1891: S-a semnat, la Madrid, acordul privind Convenția internațională de combatere a mărcilor false privind proveniența mărfurilor. La câte produse de firmă se falsifică acum s-ar rușina și bătrânul acord.

1931: Regele Alfonso al XIII-lea a fost nevoit să abdice și să plece din țară, astfel încât Spania s-a proclamat, pentru a doua oară, republică. Asta e, uneori istoria joacă feste. Printre altele, de numele lui Alfonso al XIII-lea se leagă și Hotelul Palace din Madrid. Asta fiindcă problemele de cazare a invitaților pentru nunta sa au grăbit construirea hotelului de lux. Păcat că n-a făcut o nuntă și mai mare, că mai construia câteva hoteluri.

2000: Președintele rus, Vladimir Putin, începe o vizită la Londra, unde se întâlnește cu premierul Tony Blair și cu regina Elisabeta a II-a, aceasta fiind prima ieșire în Occident de la alegerea sa. Deh, vizită ca de la țar la regină.

2010: Vulcanul Eyjafjallajökull din Islanda a erupt, formând un nor de cenușă care a cuprins întregul continent european. Că a erupt asta e, nu-i poți impune vulcanului să nu erupă, că de-asta e vulcan și nu ibric. Dar parcă prea a dat pe-afară ca un frustrat. La urma urmei, frustrarea nici n-ar fi de mirare la ce nume are. Cum să poți pronunța Eyjafjallajökull? Faceți un exercițiu și vedeți dacă vă iese. (Vladimir Andru)

Sursa datelor și foto: wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.