• 823: A venit pe lume Carol cel Pleșuv, care avea să ajungă rege al Franciei Occidentale (cam Franța de azi, cu aproximația de rigoare, firește). A fost cel mai mic fiu al lui Ludovic cel Pios, care la rându-i a fost fiul împăratului Carol cel Mare. Greu de crezut că se va fi simțit în largul lui atâta vreme cât i s-a spus ”cel Pleșuv”. Oare cum îl alinta soția, pleșuvel, cheliuță, păr ratat? Asta n-au consemnat istoricii.
  • 1456: A fost menționat pentru prima dată prin ceva hrisoave din Moldova slugerul, un dregător care se îngrijea de aprovizionarea cu de-ale gurii a curții domnești. Vă dați seama ce trai de huzur îi oferea omul burții personale? Ăsta era cumva ca un gestionar de la alimentara de odinioară, din vremea lui nea Nicu.
  • 1897: S-a născut Paavo Nurmi (foto), un atlet finlandez care fugea atât de iute, că parcă nu se putea ajunge nici el din urmă. Poreclit „Finlandezul zburător”, era considerat între anii 1920 și 1930 unul dintre cei mai buni alergători din lume. Nici nu e de mirare, dacă socotești că în trei participări la Jocurile Olimpice a câștigat 9 medalii de aur și 3 de argint, plus că a mai și doborât 22 de recorduri mondiale. Nu s-ar fi luat la întrecere cu el nici calul lui Făt-Frumos, ca să nu se facă de ocară.
  • 2000: A avut loc prima întâlnire dintre președintele nord-coreean Kim Jong-il și omologul său sud-coreean, Kim Dae-Jung. Toată lumea Kim pe-acolo, și în sud, și în  nord. Lipsea să le mai cheme la taifas sau la o țuică, ce o fi fost, și pe Kim Basinger și Kim Kardashian, dacă tot s-a făcut reunirea Kim-ilor. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.