• 1878: La Londra, pe malul Tamisei, s-a amplasat obeliscul egiptean numit „Acul Cleopatrei”. Obeliscul i-a fost făcut cadou Angliei în 1819 de Mohamed Ali, vicerege al Egiptului, însă cumva la pachet cu o condiție: aceea ca ca englezii să se ocupe de transportul lui. Logic, la urma urmei: adică îți dau un cadou, dar fă bine și cară-ți-l, că doar nu m-oi deșăla eu. Oricum, au trecut o seamă de ani de la primirea darului până la amplasarea lui. L-or fi cărat cu hamalii.
  • 1920: La Anvers, la Jocurile Olimpice de vară, s-a folosit pentru prima dată steagul olimpic cu cinci inele. Și iacătă că s-au făcut 100 de ani de atunci. Să mai zici că nu trece iute timpul 🙂
  • 1940: În peștera de la Lascaux, Franța, sunt descoperite picturi rupestre preistorice. Interesant ar fi să încercăm să ne imaginăm cum erau artiștii pe vremea aceea, cum li se cuibărea lor prin minte să picteze tot felul de lighioane pe pereții peșterilor. Cine știe, poate ilustrau și scene din ciorovăieli casnice, cu pălituri de ciomag (că farfurii să-și spargă-n cap n-aveau), ori poate ședințe ale comunității în care erau puși la colț sau pe stalactită cei care nu contribuiau la cheltuielile comune pe peșteră. Important e că erau artiști și pe vremea aceea.
  • 1958: Americanul Jack Kilby prezintă primul circuit integrat din lume. Circuitul integrat ar fi trebuit să facă un chef de să nu mai doarmă nici geamurile trei zile și trei nopți, fiindcă l-a făcut Kilby celebru și indispensabil lumii electronicii, pe care a revoluționat-o. S-a fofilat însă, degustându-și singur propria celebritate. Măcar o bere să-i fi dat lui Kilby. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.